Cultivatoare agricole de calitate

Cultivatoare agricole de calitate

TIREX Seria MPM 5250 Madara1

Cultivatoare agricole de calitate

Cultivatoare agricole de calitate.

La inceputul sezonului de plantare se folosesc cultivatore agricole pentru a taia si a rupe buruienile, totodata ele sunt amestecate in sol si astfel devin un ingrasamant natural. Cultivatoarele ajuta la reducerea compactarii solului iar stratul superior devine afanat. Permite o mai buna depozitare a apei in sol. Cultivatooarele ajuta la mentinerea si sustin sanatatea solului fiind o cheie importanta in agricultura. Prioritatea numarul 1 in agricultura si pentru producatorii de utilaje agricole este de a fabrica masini agricole cat mai performate si cat mai bune pentru ca sa aiba un randament mare si sa ajute agricultorul sa economiseasca bani si timp.

Principalul scop al cultivatorului este acela de a taia si a distruge ierburile inainte de semanat, astfel se opreste cresterea lor. In secolul al 19-lea in anul 1870 a fost desporit cultivatorul care era tras de cai si cultiva aproximativ 6 hectare pe zi. Iar in secolul 20 deja cultovatoarele erau trase de tractoare, ceea ce a usurat munca agricultorilor.

Dintii sau cutitele la cultivator sunt ca niste lopeti ascutite pe margini, fabricate din otel foarte dur care nu se toceste. Ele ajuta la taierea ierburilor si ingroparea lor.

Tipurile de cultivatoare sunt date de latimea de lucru, de numarul dintilor de lucru si tipul de cultivator, cultivator de miriste sau cultivator prasitoare.

Cultivatorul prasitoare de la Madara Group este fabricat din material dur iar cutitele sunt de calitate inalta. Latimea de lucru este intre 4 si 8 metri iar sectiile de lucru sunt intre 7 si 19 sectii. Au o productivitate de la 3 la 11 ha/ora.

Cultivatoarele de miriste sunt la fel fabricate din materiale rezistente la socuri si au un termen mare de viata. Toate au o adancime reglabila de prelucrare a solului.